Miten toimitte kadonneiden tavaroiden suhteen?

Kaikki lautoilta tai satamista löytyvä henkilökohtainen omaisuus lähetetään maissa sijaitseviin löytötavaratoimistoihimme, joista tavarat voi myöhemmin noutaa. Lautoilta löydettyjä tavaroita säilytetään kolmen kuukauden ajan ennen niiden tuhoamista (reiteiltä Ruotsiin tai Ruotsista tulleet löytötavarat luovutetaan paikalliselle poliisille 1–3 viikon kuluttua). Koronavirusrajoitusten ajan tavanomainen löytötavaraprosessi ei ole kuitenkaan käytössä, sillä henkilökohtaisen omaisuuden käsittely saattaa aiheuttaa ristikontaminaation.

 

Hygieniasyistä lautoille jääneitä tavaroita ei säilytetä, elleivät ne ole arvokkaita. Talteen otettavia tavaroita ovat esimerkiksi kannettavat tietokoneet, vaatteet, silmälasit ja puhelimet. Jos kyseessä on arvokas tavara, täytä asiakaspalvelulomake ja valitse aiheeksi ”Kadonneet tavarat”. Jos olet varannut hytin, ilmoita sen numero lomaketta täyttäessäsi.

 

Huomaa: Stena Linea ei voida pitää vastuussa kadonneesta tai varastetusta omaisuudesta. Kaikkia matkustajia neuvotaan pitämään arvotavaransa turvallisesti lukittuina ajoneuvoonsa, eikä tavaroita saa koskaan jättää valvomatta matkan aikana.