Maastricht

Maanalaisen toiminnan äänet!

 

Mikä tahansa elämäsi rytmi onkaan ja huolimatta siitä, haluatko tutustumisretkiä maalla, maan alla tai vesillä, Maastricht tarjoaa jokaiselle jotakin.

 

Kun kävelet Maastrichtin halki ja tutustut sen kirkkojen ja monumenttien upeaan arkkitehtuuriin, huomaat nopeasti, että se on yksi Alankomaiden vanhimmista kaupungeista. 

 

Matkusta Maastrichtin vanhaankaupunkiin ja näe Vrijthof-aukion mukulakivikadut. Istu ja nauti tunnelmasta jossakin sen monista ravintoloista samalla, kun nautit palan Limburgse Vlaaita (hedelmäpiirakka). Sint Servaasbrugia pidetään Alankomaiden vanhimpana siltana, ja se kulkee Meuse-joen yli. Tämä upea 1200-luvun rakennelma on ehdoton nähtävyys kaupunkivierailuilla.

 

1000-luvulta peräisin olevassa Basiliek van Onze-Lieve-Vrouwssa, joka on kuuluisa roomalaisaikainen katolinen basilika. Sen tärkein nähtävyys on Sterre der Zee -patsas.

 

Tutustu Maastrichtiin veneellä ja vietä päivä Maastricht-risteilyllä. Voit myös hyödyntää pakettitarjouksen ja yhdistää risteilyn haluamaasi toimintaan. Voit käydä esimerkiksi panimossa tai viinitarhassa. 

 

Jos olet innokas ostelija, ihastut takuulla Maastrichtin tarjoamiin kauppoihin, joissa on ostoskeskuksia ja erikoisliikkeitä ylellisine tuotemerkkeineen. Olitpa sitten Maastrichtissa minä päivänä tahansa, voit tutustua kaupungin moniin toreihin.

 

Tee edullisia löytöjä kirpputorilla, joka on avoinna klo 10–16 ja tutustu antiikkihuonekaluihin ja vanhojen kirjojen ja tallenteiden laatikoita. Ihaile juhlatunnelmaa vierailemalla Maastrichtin joulumarkkinoilla 1.–31.12. nauttimassa jouluherkuista. Lähde luistelemaan Vrijthof-aukion luisteluradalle ja nauti upeasta valomerestä maailmanpyörän huipulta. 

 

Maastrichtissa on lukuisia museoita ja taidegallerioita. Centre Céramique on ihanteellinen valinta niille, jotka haluavat oppia lisää Limburgista ja Maastrichtista. Siellä on esillä arkeologisia löytöjä, Maastrichtin keramiikkaa ja lasitöitä. Kahdesti vuodessa Fotomuseum aan het Vrijthofissa on suuri näyttely, jossa esitellään merkittävien valokuvaajien töitä. 

 

Maastrichtia pidetään yhtenä Alankomaiden parhaista ruokailukaupungeista, ja siellä on myös ihania viinitarhoja, joista osa on peräisin Rooman valtakunnan ajoilta. Voit tutustua historiaan ja lähteä viininmaistelukierrokselle. Astu askeleen pidemmälle ja yövy Domein Holsetin viinitarhassa ja hemmottele itseäsi viinielämyksellä Limburgin kukkuloiden häämöttäessä taustalla. 

 

Jos haluat mieluummin olutta, pistäydy Brouwerij Boschissa, yhdessä Maastrichtin jäljellä olevista panimoista. Ilmoittaudu kahden tunnin kierrokselle, tutustu oluenpanolaitteisiin, opi prosessi ja maistele herkullisia oluita. 

 

Kun syöt Maastrichtissä, voit nauttia uskomattomasta viinistä ja uskomattomasta ruoasta. Olipa sinulla sitten pieni budjetti tai etsit hienoa ruokailukokemusta, ravintoloiden ja ruokien valikoima on ilahduttava. Kokeile zuurvleesiä, joka on perinteinen ranskanperunoiden ja omenakastikkeen kera tarjoiltava lihapata.  

 

Entä retki Sint-Pietersberg-vuoren alle ja tutustuminen yli 80 kilometrin pituisiin luoliin? Tarjolla on opastettuja kierroksia, ja voit oppia, millaista elämä oli pimeissä tunneleissa, kun ihmiset piiloutuivat niihin sota-aikana Maastrichtin valtauksen aikana. Yhdessä vaiheessa luolia käytettiin jopa pitämään Rembrandtin ikoninen ”Yövartio”-maalaus turvassa toisen maailmansodan aikana. Koe Maastrichtin Casemates, maanalaisten kulkuteiden verkosto, joita käytettiin vihollisen yllättämiseen kaupungin ollessa hyökkäyksen kohteena. 

 

Maastrichtin-matka on taatusti täynnä toimintaa, maukasta ruokaa, kuuluisaa arkkitehtuuria ja kilometrien mittaisia maanalaisia maailmoja, jotka odottavat tutustumistaan. 

Maanalaisen toiminnan äänet!

 

Mikä tahansa elämäsi rytmi onkaan ja huolimatta siitä, haluatko tutustumisretkiä maalla, maan alla tai vesillä, Maastricht tarjoaa jokaiselle jotakin.

 

Kun kävelet Maastrichtin halki ja tutustut sen kirkkojen ja monumenttien upeaan arkkitehtuuriin, huomaat nopeasti, että se...

Lue lisää Lue vähemmän

Matkusta Stena Linella

Nauti matkasta Alankomaihin

Alkaen 114.20€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Majoituksen kuva

Maison Haas Hustinx & Spa

Majoituksen kuva

Hotel Beez

Matkusta Stena Linella

Nauti matkasta Alankomaihin

Alkaen 114.20€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.