Norjaan erottuvalla lauttamatkalla!

Tervetuloa automatkojen luvattuun maahan!

 

Rakastamme kaikki tietenkin automatkoja! Tiedämme, että rakastat automatkoja! Vaikka koko Eurooppa läntisestä Irlannista Latvian itäisille perukoille tarjoaa uskomattomia reittejä erilaisissa maastoissa, Norjaa on vaikea voittaa: sen huikeat näkymät sopivat ihasteltavaksi niin moottoripyörä- kuin automatkoillakin.  Ja kaikki reitit on suunniteltu valmiiksi.

 

Norjassa on 18 palkittua ja ehdottomasti kokemisen arvoista maisemareittiä. Ne ovat maan kauneimpia teitä, joiden 2 136 kilometrin varrella on rannikkoa ja maaseutua, maa- ja merimaisemia sekä tietenkin lukemattomia henkeäsalpaavia näkymiä. Matkan varrella on myös monia rakennelmia, jotka tekevät ihailusta entistäkin helpompaa: painovoimaa uhmaavia tasanteita sekä siltoja, jotka ylittävät upeita vesiputouksia. Ja nyt kun mainitsimme vesiputoukset… tauot ovat tärkeä osa onnistunutta ajomatkaa. Uskomme, että myös lepoalueet tekevät sinuun vaikutuksen, sillä niistä monissa on huolellisesti suunniteltuja mukavuuksia.

 

Taideinstallaatiot ovat myös kiehtova osa Norjan maanteillä ajamista. Niiden ansiosta voit upota luonnon ihmeisin uusilla ja kiinnostavilla tavoilla.

 

Meidän suosikkireittimme on Kystriksveien. Myös National Geographic sisällytti sen 101 upeimman autoreittinsä listalle, joten emme ole yksin mielipiteemme kanssa. Tämä 650 kilometrin pituinen rannikkoreitti kulkee Helgelandin rannikkoa pitkin ja sisältää kiinnostavia pysähdyksiä, kuten Rørvikin rannikkomuseon ja Norjan geologisen kansallismonumentin eli Lekan punaisen saaren. Voit ajaa etelästä pohjoiseen, kun aloitat Trøndelagin Steinkjeristä ja lopetat matkan napapiirin yläpuolella sijaitsevaan Bodøn kaupunkiin. Se on osa keskiyön auringon maata ja Nordlandin ”pääkaupunki”. Tämän pienen kaupungin kulttuurikeskus Kulturkvartalet Stormen on vierailun arvoinen. Bodø on myös Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2024, joten se kannattaa katsastaa jo nyt!

 

Tällä reitillä on myös Norjan kuuluisin maamerkki eli Torghatten. Se on vuori, jonka keskellä on reikä! Voit myös halutessasi tutustua UNESCOn maailmanperintökohteen eli Vegan saariston 6 500 saareen, joista monilla on punamaalattuja kalastajakyliä.

 

Jos haluat nähdä revontulia ainakin kerran elämässäsi, sinun kannattaa ehdottomasti matkata Tromssaan. Niiden näkeminen ei tietenkään ole koskaan varmaa, mutta Tromssassa olet revontulialueen keskellä syyskuusta huhtikuuhun, joten mahdollisuutesi paranevat huomattavasti. Tromssassa on myös lukemattomia baareja ja ravintoloita, itse asiassa eniten koko Norjassa asukaslukuun nähden.

 

Siis enemmän kuin Oslossa, vaikka pääkaupunkikin toivottaakin vierailijat lämpimästi tervetulleeksi. Tämä 2000-luvun moderni kaupunki kehittyy jatkuvasti, minkä näkee erityisesti sen siluetin muutoksessa. Kaupungissa on aina jotain uutta tutkittavaa. Oslo on lähellä luontoa ja sen tunnelma on rento. Tutustu ihmeessä luonnon ihmeisiin – metsä ei ole koskaan kaukana – tai lisää elämääsi jännitystä hiihtämällä tai köysiratoihin tutustumalla. Jos et ole koskaan pitänyt Osloa ruokakohteena, anna meidän muuttaa tämä näkemys: kaupunki kehittyy jatkuvasti maun ja aromien maailmaansa. Sen uudet ravintolat tarjoavat kaikenlaista uutta ja jännittävää katukojuista fiinimpiin illallisiin.

 

Kuten Norjassa sanotaan: skål!

Tervetuloa automatkojen luvattuun maahan!

 

Rakastamme kaikki tietenkin automatkoja! Tiedämme, että rakastat automatkoja! Vaikka koko Eurooppa läntisestä Irlannista Latvian itäisille perukoille tarjoaa uskomattomia reittejä erilaisissa maastoissa, Norjaa on vaikea voittaa: sen huikeat näkymät sopivat ihasteltavaksi niin moottoripyörä- kuin automatkoillakin.  Ja kaikki...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi Ruotsin kautta…

Nauti matkasta Norjaan

Alkaen 91.11€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Satamien sijainnit

Map showing the routes to and from Sweden
Map showing the routes to and from Sweden

Stena Linella on kaksi terminaalia Göteborgissa, yksi Saksan Kieliin suuntaaville ja tämä Tanskan Frederikshavniin suuntaaville matkustajille. Tanskan terminaali sijaitsee kauempana kohti itää Göta-joen varrella lähellä Masthuggets-aluetta. Terminaali on hyvin merkitty E6-tieltä, ja sinne pääsee myös raitiovaunulla.

 

Huomaa: Ajoneuvo voi nousta laivaan vain terminaalin aukioloaikojen ulkopuolella tapahtuville lähdöille tai Stena Vinga -laivan lähdöille. Laivaannousu jalkamatkustajana ei ole mahdollista näillä lähdöillä. 

Trelleborgin satama on Ruotsin eteläisin, ja se tunnetaan porttina Skandinavian ja Keski-Euroopan välillä. Sinne pääsee helposti jalan Trelleborgin keskustasta tai bussilla, junalla tai autolla.

Valitut kohteet

Valitse reittisi Ruotsin kautta…

Nauti matkasta Norjaan

Alkaen 91.11€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.