Kuinka paljon matkatavaroita voin ottaa mukaani?

Jos matkustat autolla, voit ottaa autoon mukaan rajattomasti matkatavaroita, sillä ne jäävät autoosi autokannelle.

 

Ruotsiin, Tanskaan, Suomeen, Saksaan, Latviaan ja Puolaan jalan matkustaville ei ole mukaan otettavien matkatavaroiden rajoitusta, mutta sinun on kuitenkin pystyttävä kuljettamaan matkatavarasi itse.  

 

Ranskaan, Irlantiin ja Isoon-Britanniaan Irlannista matkustaville jalkamatkustajille ei ole mukaan otettavien matkatavaroiden määrärajoitusta. Käsimatkatavaroiden sallittu enimmäiskoko 60 cm x 50 cm x 40 cm, ja sinun on pystyttävä kantamaan ne itse.  Jos matkustat tätä suurempien matkatavaroiden kanssa, ne on lähtöselvitettävä ennen laivaan nousemista.  Matkatavarasi säilytetään turvallisesti matkan aikana, ja voit noutaa ne terminaaliin saavuttaessa. Et voi käyttää matkatavaroitasi laivamatkan aikana, joten muista poistaa kaikki tarvittavat tavarat ennen lähtöselvitystä.

 

Jos matkustat jalan tai rautateitse ja laivalla Harwich–Hook of Holland-reitillä, voit ottaa käsimatkatavaroiden lisäksi mukaan kaksi enintään 20 kg painavaa matkatavaraa.

 

Päiväretkellä Irlanninmeren tai Pohjanmeren reiteillä matkustavilla matkustajilla voi olla yksi pieni käsimatkatavara. Kaikki lisämatkatavarat veloitetaan harkintamme mukaan.

 

Ison-Britannian ja EU:n välisillä matkoilla on rajoituksia, jotka koskevat sitä, mitä voit kuljettaa. Varmista, että tunnet nämä säännöt ennen matkaa.

Rajoitetut tuotteet matkustettaessa EU-maahan Yhdistyneestä kuningaskunnasta.

Rajoitetut tuotteet matkustettaessa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan EU-maasta.