Kuinka paljon matkatavaroita voin ottaa mukaani?

Jos matkustat autolla, voit ottaa autoon mukaan rajattoman määrän matkatavaroita, sillä ne jäävät autoosi autokannelle.

 

Jalan Ruotsiin, Tanskaan, Saksaan, Latviaan ja Puolaan matkustavien matkustajien matkatavaroille ei ole rajoituksia, mutta matkatavarat on pystyttävä kuljettamaan itse.

 

Jalan Ranskaan, Irlantiin ja Isoon-Britanniaan Irlannista matkustavien matkustajien matkatavaroiden määrälle ei ole rajoituksia. Käsimatkatavaroiden sallittu enimmäiskoko on kuitenkin 60 cm x 50 cm x 40 cm, ja matkatavarat on pystyttävä kuljettamaan itse. Jos matkustat tätä suurempien matkatavaroiden kanssa, ne on lähtöselvitettävä ennen laivaan nousemista.  Matkatavarasi säilytetään turvallisesti matkan aikana, ja voit noutaa ne terminaaliin saavuttaessa. Et voi käyttää matkatavaroitasi laivamatkan aikana, joten muista ottaa matkatavaroistasi ennen lähtöselvitystä kaikki, mitä tarvitset matkan aikana.

 

Jos matkustat jalan tai rautateitse ja laivalla Harwich–Hook of Holland-reitillä, voit ottaa käsimatkatavaroiden lisäksi mukaasi kaksi enintään 20 kg painavaa matkatavaraa.

 

Päiväretkellä Irlanninmeren tai Pohjanmeren reiteillä matkustavilla matkustajilla voi olla yksi pieni käsimatkatavara. Kaikki lisämatkatavarat veloitetaan harkintamme mukaan.

 

Ison-Britannian ja EU:n välisillä matkoilla on rajoituksia, jotka koskevat sitä, mitä voit kuljettaa. Varmista, että tunnet nämä säännöt ennen matkaa.

Rajoitetut tuotteet matkustettaessa Isosta-Britanniasta EU-maahan

Rajoitetut tuotteet matkustettaessa EU-maasta Isoon-Britanniaan