Mitä maksutapoja ja valuuttoja lautoilla voi käyttää?

Lähes kaikilla Ison-Britannian, Irlannin ja Hollannin välisillä lautoilla hyväksytään maksut euroina ja paikallisessa valuutassa, kuten punnissa (tarkista reitti ja maan valuutta ennen matkaa). Maksut voi suorittaa käteisellä, luottokorteilla ja pankkikorteilla. Stena Britannican ja Stena Hollandican hinnat esitetään euroina, mutta maksut voi suorittaa myös Englannin puntina.  Hinnat reiteillämme Isoon-Britanniaan ja Isosta-Britanniasta esitetään Englannin puntina, mutta maksun voi suorittaa myös euroina (tai luotto-/pankkikortilla).

 

Tanskan ja Ruotsin, Saksan ja Latvian, Saksan ja Ruotsin sekä Ruotsin ja Latvian välisillä reiteillä ei voi maksaa käteisellä. Tämä tarkoittaa, että voit maksaa ostoksesi lautalla vain luottokortilla tai pankkikortilla. Käteismaksu hyväksytään vain (mahdollisesti käytettävissä olevissa) kasino- ja peliautomaateissa.

 

Lauttoja, joilla ei käytetä käteistä, ovat: Stena Danica ja Stena Jutlandica (Frederikshavn–Göteborg), Stena Nautica (Grenå–Halmstad), Stena Livia ja Stena Flavia (Travemünde–Liepāja), Stena Baltica ja Stena Scandica (Nynäshamn–Ventspils), Stena Germanica ja Stena Scandinavica (Kiel–Göteborg), Mecklenburg-Vorpommern ja Skåne (Rostock–Trelleborg) ja Stena Vision (Rosslare–Cherbourg).