Etsi ja varaa

Skagen

Skagenissa on hienoja kävelyreittejä ja hyviä ravintoloita!

Skagenissa kohtaat avarat maisemat ja kuuluisan, hienon valon. Täällä on pieniä, viihtyisiä kauppoja kävelykadun varrella. Satamassa on useita mukavia ravintoloita, joissa tarjoillaan erinomaista kalaa ja suussa sulavia, tuoreita äyriäisiä. Tee vaikka pitkiä kävelyretkiä ja tutustu myös hiljattain laajennettuun, hienoon Skagenin museoon. 


Rantaravintoloita Skagen Bryggalla Tanskassa
Skagenin laituri

Kannatta pysähtyä Skagenin laiturille, joka sijaitsee pienvenesatamassa. 

Istu auringossa ja tunne kevyt kesätuuli hiuksissasi, hengitä raikasta meri-ilmaa ja nauti herkuista, joita tarjoillaan viihtyisissä rantaravintoloissa. 

Skagenissa on useita hyviä ravintoloita, joissa voi nauttia huolella tehdyistä, perinteisistä tanskalaisen keittiön herkuista. 


Tauluja Skagen Museossa
Skagenin taidemuseo

Skagenin keskustassa voit ihastella Skagenin taiteilijoiden kuuluisia tauluja niiltä ajoilta, jolloin Skagenissa toimi vilkas taiteilijayhteisö. 

Ilmaisia esityksiä ja maalauskoulu lapsille, jotka vierailevat aikuisen seurassa. 


Anchers Hus, Skagen Tanska
Ancherien talo

Taiteilijapariskunta Anna ja Michael asuivat täällä yhdessä tyttärensä Helgan kanssa. Heidän erittäin hyvin säilynyt ja kaunis talonsa on vuodelta 1935. Ancherin perhe keräsi useita tuhansia taideteoksia yli sadalta tanskalaiselta, ruotsalaiselta, norjalaiselta, saksalaiselta, englantilaiselta ja hollantilaiselta taiteilijalta. Noin 250 näistä teoksista on nykyään esillä tässä talossa. 


Auringonlasku Tanskan länsi-rannikolla
Vanha Skagen

Vanha Skagen on nostalginen ja romanttinen paikka Pohjois-Jyllannissa.

Täällä koet ainutlaatuisen arkkitehtuurin ja voit aistia miten täällä keskitytään hyvään elämänlaatuun. Vanha Skagen sijaitsee ensimmäisessä dyynilinjassa Pohjanmeren länsirannikolla. Se on yksi Tanskan ikonisimmista matkailukohteista, joka houkuttelee matkailijoita vuodesta toiseen. 

Rabjerg Mile hiekkadyynit ilta-auringossa Tanskassa
Råbjerg Mile -autiomaa

Pohjois-Euroopan suurin autiomaa sijaitsee matkallasi pohjoiseen ennen kuin saavut Skageniin. 

Ota kengät pois jalasta ja kävele paljain jaloin hienossa hiekassa. Tämä on itsestään selvä vierailukohde kaikille luonnonystäville!


Skagenin kärjessä Tanskassa voit seistä kumpikin jalka eri meressä
Grenen - täällä kaksi merta kohtaavat

Skagerrak ja Kattegatt kohtaavat upealla tavalla Jyllannin niemimaan kärjessä, Tanskan pohjoisimmassa paikassa. 

Käy paikassa, jossa kaksi merta kohtaavat. Aivan Grenen kärjessä voit seistä yhtä aikaa kahdessa meressä. Pidä toinen jalka Skagerrakissa, Pohjanmeressä ja toinen jalka Kattegattissa, Itämeren puolella! Tämä alue on Jyllannin niemimaan kärki ja se tunnetaan dramaattisesta luonnonkauneudestaan. Käy myös mielenkiintoisessa luontokeskuksessa, jos haluat oppia lisää täällä vaikuttavista luonnonvoimista. 


Talviuintia tanskalaiseen tapaan Skagenissa
Talviuintia Pohjois-Jyllannissa

Kun syksy kääntyy talveen niin alkaa talviuimarien suosikkisesonki. Monien mielestä jääkylmässä vedessä uiminen on todella virkistävää.

Pohjois-Jyllannin lomakaupungeissa Skagenissa, Frederikshavniisa ja Sæbyssä on ihanteelliset olosuhteet talviuinnille. Täällä onkin 3 eri paikallista talviuintiseuraa. Skagen oma talviuintiseura Isbryderne (Jäänsärkijät) järjestää suositun Skagenin talviuintifestivaalin (Skagen Vinterbaderfestival) tammikuussa.