Etsi ja varaa

Grenå

Grenå on oivallinen kohde aloittaa Keski-Jyllantiin tutustuminen

Grenå (usein näkee myös kansainvälisen kirjoitusversion Grenaa) sijaitsee Keski-Jyllannissa ja täältä on hyvä aloittaa tutustuminen, jos haluat vaihtelua rauhallisten päivien ja eläväisten aktiviteettien välillä. Tee pitkä kävely rannalla, syö hyvin ja nauti lomasta. Lyhyen automatkan päässä löydät idyllisiä ja tunnelmallisia pikkukyliä, hyvin säilyneitä linnoja ja hyvin hoidettuja kartanoita, hienoja golfkenttiä ja mukavia vesipuistoja. Grenån Kattegatcentret on paikka, josta pääset myös hairetkelle tai kokeilemaan syvänmeren kalastusta. Täältä löytyy myös yksi Tanskan hienoimmista hiekkarannoista. 


Ostoskatu Grenåssa Tanskassa
Grenaa city

Grenaa (entiseltä nimeltään Grenå) on ollut kauppakaupunki jo vuodesta 1445 lähtien. Nykyään se on Djurslandin alueen suurin kaupunki ja siellä on kaiken tyyppisiä erikoiskauppoja ja supermarketteja. Torvet, joka on Grenaan kaupungin keskusta-alue, yhdistää kolme kävelykatua. Täällä voit syödä hyvin aurinkoisella ulkoterassilla jossakin alueen lukuisista ravintoloista.  

Grenå houkuttelee myös hairetkille haluavia ja syvänmerenkalastuksesta innostuneita. Kattegattcentret toimii lähtöpaikkana näille retkille. Täältä löytyy myös yksi Tanskan hienoimmista hiekkarannoista sekä yksi Pohjoismaiden suurimmista huvi- ja vesipuistoista, Djurs Sommerland.

Kuva hiekkadyyneiltä Grenaassa Tanskassa
Grenå Strand

Djurslandin alueelta löytyy lukuisia lapsiystävällisiä hiekkarantoja, jotka houkuttelevat uimaan ja leikkeihin.

Grenå Strand on seitsemän kilometriä pitkä hieno hiekkaranta, joka on aiemmin valittu Jyllannin parhaaksi rannaksi.  

Shoppailua Grenaassa Tanskassa
Shoppailu Grenåssa

Grenå on Djurslandin alueen suurin kaupunki ja täältä löytyy yli 100 kauppaa ja butiikkia. Tarjonta on laaja kansainvälisistä merkkituotteista tanskalaisiin design tuotteisiin. 

Lähde kiertelemään pitkin kaupungin viehättäviä kävelykatuja ja tee hyviä löytöjä!

Sommerland

Lähde kesällä koko perheen seikkailulomalle. Djurslandissa on paljon nähtävää ja koettavaa kaiken ikäisille. Kokeile vauhdikkaita ja huimia laitteita Djurs Sommerlandissa, vietä aurinkoinen päivä lapsiystävällisillä hiekkarannoilla, tutustu idylliseen Ebeltoftiin ja viehättävään Aarhusiin. Stena Linen lautoilla pääset helposti ja nopeasti Ruotsin Varbergistä Grenaan Tanskaan. 

Haluatko kokea vauhtia, jännitystä ja hauskoja elämyksiä koko perheelle? Siinä tapauksessa kannattaa käydä Djurs Sommerlandissa, joka on yksi Pohjoismaiden suurimmista vesi- ja huvipuistoista. Täällä on 9 jännittävää teema-aluetta, Tanskan suurin vuoristorata, valtava vesipuisto ja yli 60 laitetta kaiken ikäisille. Kun olet maksanut sisäänpääsyn, voit kokeilla kaikkia laitteita ja aktiviteetteja.

Haita akvaariossa Tanskassa
Haiden ruokintaa Grenaa Aquariumissa Tanskassa
Näe hait läheltä

Hai on sekä kiehtova meren eläin, että täysin korvaamaton ekosysteemillemme. Kattegat-keskus on ainoa haita kouluttava akvaario Euroopassa. Näe kuinka helposti suuret hait liukuvat tyylikkäästi pitkin ramppia ja pyörähtävät ympäri. Voit kokea tämän esityksen joka päivä klo 14.00.

Hai-sukellus Grenaa Aquariumissa Tanskassa
Sukella haiden kanssa

Heittäydy syvään veteen ja sukella yhdessä haiden kanssa. Voit tehdä testisukelluksen Kattegat-keskuksen Oceanariumissa haiden keskellä. Anna viidelle haille "Hai-five"!
Jos olet sertifioitu sukeltaja, isot trooppiset hait odottavat sinua haisäiliössä.

Lapsia leikkipuistossa Tanskassa
Leikkipaikka

Merihenkisellä leikkipaikalla ulkona on lapsilla tilaa leikkiä. Täällä pienet lapset, joilla on vielä paljon energiaa jaloissa, voivat kiivetä, juosta ja leikkiä yhdessä muiden lasten kanssa.