Matkustusvaatimukset

Ison-Britannian ja Euroopan uudelleenavautuessa on tärkeää olla tietoinen viimeisimmistä virallisista matkustusohjeista, mukaan lukien kohdemaasi maahantulo- ja testausvaatimukset.  Matkustusrajoitukset voivat muuttua usein, joten on tärkeää, että tarkistat tiedot virallisilta maan viranomaisten sivustoilta ennen varaamista ja ennen matkaan lähtöä, jotta voit olla varma, että sinulla on viimeisimmät tiedot ja neuvot. Olemme koonneet alle linkit näiden viranomaisten sivustoille. 

 

Ennen matkaan lähtemistä varmista, että sinulla on kaikki kohdemaassasi vaadittavat Covid-19-asiakirjat, sillä ilman niitä et ehkä voi matkustaa.  On sinun velvollisuutesi varmistaa, että sinulla on kaikki vaadittavat asiakirjat, joita vaaditaan jokaisen matkustajan matkaa varten.

 

Hyvinvointisi on meille tärkeintä. Lue lisää parannetuista turvatoimistamme täältä turvallisen matkustuksen sivultamme.

Päivitetty viimeksi: 1. elokuuta 2022

Valitse alta kohteesi

Matkustaminen Isoon-Britanniaan

Vapaan matkustuksen yhteisalueelta (Common Travel Area) Yhdistyneeseen kuningaskuntaan saapuvat matkustajat

 

Vapaan matkustuksen yhteisalueelta, johon kuuluu Irlannin tasavalta, saapuvien matkustajien ei tarvitse suorittaa Covid-19-testiä tai täyttää matkustajapaikannuslomaketta eikä asettautua karanteeniin.

 

Yhdistyneeseen kuningaskuntaan Alankomaista ja muista vapaan matkustuksen yhteisalueen ulkopuolisista maista saapuvat matkustajat

 

Jos saavut Englantiin ulkomailta, sinun ei tarvitse suorittaa Covid-19-testiä, täyttää matkustajapaikannuslomaketta eikä asettautua karanteeniin.

 

Nämä säännöt ovat voimassa huolimatta siitä, oletko rokotettu vai et. Toisissa maissa on edelleen voimassa COVID-19-sääntöjä saapuville matkustajille. Katso matkustusohjeet ennen matkaa.

 

Kansanterveysvaatimukset voivat vaihdella sen mukaan, missä Yhdistyneen kuningaskunnan osassa oleskelet.

 

Englanti

 

Pohjois-Irlanti

 

Skotlanti

 

Wales

Matkustaminen Tanskaan

Jotta voit matkustaa Stena Linella Tanskaan, sinun on pystyttävä näyttämään voimassa oleva henkilöllisyystodistuksesi lähtöselvityksen yhteydessä


Lisätietoja Tanskan matkustusvaatimuksista on osoitteessa coronasmitte.dk

Matkustaminen Ranskaan

1. elokuuta 2022 alkaen terveysvalvontajärjestelmän käyttö rajalla on poistettu Ranskaan saavuttaessa. Vaatimus esittää rokotustodistus, matkan syy tai negatiivinen testitulos ei ole enää voimassa.

Matkustaminen Saksaan

1. kesäkuuta 2022 alkaen matkustajien ei enää tarvitse esittää todistusta Covid-19-rokotteesta, siitä toipumisesta tai testaamisesta. 

 

COVID-19: maahantulo- ja karanteenimääräykset Saksassa – liittovaltion ulkoministeriö (auswaertiges-amt.de) -sivustolla on uusimmat matkustusohjeet ja -määräykset.

Matkustaminen Irlantiin

Matkustaminen Pohjois-Irlantiin

 

Pohjois-Irlantiin reiteillä Cairnryan–Belfast tai Liverpool–Belfast matkustavien matkustajien ei tarvitse suorittaa PCR- tai antigeenitestausta, täyttää mitään matkustajapaikannuslomaketta eikä asettautua karanteeniin.

 

Toisissa maissa on edelleen voimassa COVID-19-sääntöjä saapuville matkustajille. Katso matkustusohjeet ennen matkaa.

 

Katso tuoreimmat viranomaisten neuvot täältä

 

 

Matkustaminen Irlannin tasavaltaan

 

Irlantiin matkustavien ei tarvitse suorittaa PCR- tai antigeenitestejä, täyttää matkustajapaikannuslomaketta eikä asettautua karanteeniin. 

 

Jokaisen henkilön, jolle kehittyy COVID-19-oireita Irlannissa ollessaan, on tarvittaessa noudatettava Irlannin terveysviranomaisen HSE:n eristäytymis- ja antigeeni- tai PCR-testauksen suorittamisohjeita.

 

Katso tuoreimmat viranomaisten neuvot täältä

Matkustaminen Latviaan

1. huhtikuuta 2022 alkaen vaatimus esittää rokotustodistus, todistus parantumisesta tai negatiivinen testitulos Latviaan saapuessa on poistettu. 

 

Vieraile verkkosivustolla https://www.mfa.gov.lv/en/information-travellers-latvia-provisions-preventing-spread-covid-19, jossa on viimeisimmät matkustusohjeet ja -vaatimukset.

Matkustaminen Hollantiin

23. maaliskuuta alkaen kaikkien Isosta-Britanniasta Hollantiin matkustavien on esitettävä voimassa oleva paperinen todistus rokotuksen tilasta.

 

EU:n/Schengenin alueella tai EU:n matkasääntöjärjestelmään osallistuvassa maassa asuville matkustajille ei ole rajoituksia Hollantiin matkustettaessa.

 

Vieraile Alankomaiden hallituksen sivustolla saadaksesi lisätietoja. https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/visiting-the-netherlands-from-abroad/checklist-entry

Matkustaminen Puolaan

Puola ei vaadi covid-asiakirjoja rajalla, eikä karanteenia tarvita. Sinulla täytyy olla matkustusasiakirjat (passi tai henkilökortti).

 

Yllä olevat tiedot eivät kata kaikkia voimassa olevia määräyksiä. Rajan ylittävän henkilön vastuulla on selvittää kaikki matkustusmääräykset ja noudattaa niitä. Puolassa rajavartiolaitos voi antaa lisätietoja.

 

Uusimmat matkaohjeet ja -vaatimukset ovat osoitteessa https://www.gov.pl/web/coronavirus/travel 

Matkustaminen Ruotsiin


Jotta voit matkustaa Stena Linella Ruotsiin, sinun on pystyttävä näyttämään voimassa oleva henkilöllisyystodistuksesi lähtöselvityksen yhteydessä

Matkustaminen Norjaan

Ei vaatimuksia.

 

Norjassa ei vaadita covid-asiakirjojen esittämistä rajalla. Sinulla on oltava matkustusasiakirjat (passi tai henkilökortti)

 

Rajan ylittävän henkilön vastuulla on selvittää kaikki matkustusmääräykset ja noudattaa niitä.