Etsi ja varaa

Frederikshavn, pieni suuri kaupunki Tanskassa

Tekemistä ja nähtävää Frederikshavnissa

Frederikshavn on Tanskan Pohjois-Jyllannissa sijaitseva pieni, mutta vilkas kaupunki. Tanskalaiset kutsuvat sitä nimellä "Pieni suuri kaupunki". Frederikshavnissa on paljon viihdettä, tapahtumia ja koettavaa ympäri vuoden! 

Taidemuseo, Frederikshavnin kirkko, ruutitorni ja Fiskerklyngen (vanha kalastajamökki vanhassa kaupungissa) ovat kaikki tutustumisen arvoisia. Kävele yhteensä 2 km:n mittaisia kävelykatuja pitkin, shoppaile paikallisissa tai kansainvälisissä kaupoissa, maistele hyvää kahvia viihtyisässä kahvilassa, nauti tanskalaista olutta paikallisessa baarissa ja pysähdy nauttimaan herkullinen ateria jossakin kaupungin lukemattomista paikallisista ravintoloista. Bangsbon alue puolestaan on täynnä kulttuurihistoriaa ja upeita luontokokemuksia. 

Yllättäen täällä on myös palmuranta vain 1,5 km kaupungin keskustasta. Se on Tanskan ainoa palmuranta ja avoinna yleisölle kesäkuusta syyskuuhun. 


Voergardenin linna
Voergaardin linna

Kaunis renesanssilinna on hieno retkikohde. Osa vierailijoista tulee tänne tutustuakseen linnan taidekokoelmaan ja osa haluaa kuulla linnaan littyviä kauhutarinoita!

Pääset hienojen taulujen ja aavemaisten kauhutarinoiden maailmaan. Näet vankityrmän, korvaamattoman arvokkaita taiteen aarteita, kuninkaallisia antiikkiesineitä ja aistit linnan veren tahrimaa historiaa. 

Voergaardin linna on oikea aarreaitta täynnä huimia tarinoita. Tervetuloa tutustumaan tämän hienon renesanssilinnan historiaan!


Pikkerbakkenin näköalapaikka Frederikshavnissa Tanskassa
Pikkerbakken

Kannattaa käydä myös Pikkerbakkenin näköalapaikalla. Sieltä on upeat näköalat yli Fredrikshavnin kaupungin ja sieltä näkyy satama, Hirsholmarna, Säby ja Skagen. Kirkkaalla säällä sieltä voi nähdä aina Läsö:n asti.


Palmuja Frederikshavnin Palmurannalla Tanskassa
Palmuranta

Heti Fredrikshamnin ulkopuolelta löydät Palmurannan (Palmestranden). Täällä on vitivalkoista hiekkaa, loivasti syvenevä ranta ja huojuvat palmut! Tänne pääset myös bussilla lauttasatamasta ajalla 24/6–11/8 tai voit myös halutessasi vuokrata polkupyörän turistitoimistosta


Ostoskatu Frederikshavnissa Tanskassa
Shoppailu Frederikshavnissa

Fredrikshamnissa on laaja valikoima erikoisliikkeitä. Täältä löydät niin tanskalaisia kuin kansainvälisiäkin design -tuotteita sekä paljon kahviloita ja ravintoloita. 

Vuoden ympäri täällä järjestetään erilaisia tapahtumia ja markkinoita. 


Poreallas The Reef hotellin kylpylässä Frederikshavnissa Tanskassa
Hotellit ja majoitus

Suosituin hotelli Frederikshavnissa on teemahotelli The Reef Hotel & Resort, jossa on karibialainen elämysallas kaiken ikäisille. Frederikshavnissa on myös muutamia pienempiä hotelleja, joista osa sopii lapsiperheille ja osa on vain aikuisille tarkoitettuja.


Rantamökkejä Fredrikshamnin Rønnerstrandissa Tanskassa
Rønnerstrand

Tutustu ihanaan satamaan, joka sijaitsee kuuluisalta Palmurannalta pohjoiseen. Sataman ympärillä on kivoja pikku satamarakennuksia ja se on suosittu paikka niin purjehtijoiden kuin urheilukalastajienkin keskuudessa.

Pieni vinkki: Käy Pennan kahvilassa ja osta tanskalainen klassikko, Stjerneskud.


Maastopyöräilyä Tanskassa
Polkupyörällä Tanskassa

Koe Tanskan luonto ihan läheltä. Polkupyörä on loistava väline maaseudun tutkimiseen ja Tanskan eri maisemiin tutustumiseen. Tässä hieman tietoa pyöräilylomista Tanskassa. Erilaisia mahdollisuuksia pyöräilylomallesi on loputtomasti. Pohjois-Jyllannin läpi kulkee lukematon määrä pyöräilyreittejä. Esimerkiksi Sæbygårdin metsikön läpi kulkee viisi eri pyöräreittiä. Ne ovat erityisesti MTB -pyöräilijöiden suosiossa.

Periaatteessa voit pyöräillä melkein missä tahansa, kunhan otat muut huomioon ja noudatat kunkin alueen sääntöjä.

Fredrikshamn ja pyöräily sopivat hyvin yhteen. Kaupunki tarjoaa kaunista luontoa, metsiä ja hiekkarantoja ja kaikki näyttää kauniimmalta pyörän selästä katsottuna. Katso lisätietoja pyörän vuokraamisesta täältä:Lue lisää, mitä Tanskassa on maastopyöräilijöille. Siellä olevat tiedot ovat osa Pohjois-Jyllannin virallista nettisivua.