Etsi ja varaa

Copenhagen, the essence of Scandi chic!

Relaxed, friendly, homely, cultured and forward thinking

Rated one of the best cities in the world to live and work, surely then it must be worth a weekend visit! Copenhagen is fast becoming one of the most popular destinations, not just in Scandinavians but for people all across the world. This buzzing city has a fantastic mix of people, food, activities and sights. The city is surrounded by water sitting on the coastal islands of Zealand and Amager and linked to Malmo in southern Sweden (40km east) by the Öresund Bridge epitomised by the dark, sultry TV drama "The Bridge"


Kööpenhamina ilmasta kuvattuna
Tanskalaista elämänlaatua

Viimeaikaisen tutkimuksen mukaan tanskalaiset ovat maailman kärkeä mitä tulee työelämän ja vapaa-ajan tasapainottamiseen. On myös laajalti tunnettua, että tanskalaisilla on hyvä elämänlaatu. Se perustuu ilmeisesti sekä hyviin työoloihin, korkeaan palkkatasoon, korkeatasoiseen terveydenhoitoon, helppoon arkeen ja mukavaan asumiseen. Matkailijalle vierailu Kööpenhaminassa on helppoa, koska käytännössä kaikki puhuvat englantia, bussit kulkevat 24 tuntia vuorokaudessa ja rikollisuutta on vähän. 

Kööpenhamina on kuuluisa polkupyöräilijöiden kaupunkina. Itse asiassa se on yksi harvoista kaupungeista, missä polkupyöriä on enemmän kuin autoja! Ainoa haitta, joka siitä on seurannut, on polkupyöräruuhkat! Myös matkailijoiden on helppo toimia kuin paikalliset: Hyppää pyörän selkään ja tutustu tähän mielenkiintoiseen kaupunkiin polkupyörällä. Kööpenhamina on erittäin kansainvälinen suurkaupunki. Täällä näet ihmisiä kaikkialta maailmasta vieraina, töissä tai opiskelemassa. 

Ikkunat latinalaiskorttelissa Kööpenhaminassa
Latinalainen kortteli

Tutustu kaupungin historiaan tutkimalla vilkkaiden keskiaikaisten katujen ja aukioiden labyrinttiä Kööpenhaminan yliopiston lähellä sijaitsevassa uusgoottilaisessa rakennuksessa, joka on peräisin jo vuodelta 1836. Latinalaiskortteli (Latinerkvarteret) on kuuluisa Mejlgade-kadun värikkäistä rakennuksista. Siellä sijaitsee myös 1600 -luvulta peräisin oleva Juulin talo. Vieraile vilkkaalla Pustervig-aukiolla, missä on useita etnisiä ravintoloita ja hippi-kahviloita. Sieltä saat myös perinteisiä smørrebrød-voileipiä, nam!

Opiskelijat ovat nykyään muuttaneet neljään uuteen kampukseen ympäri kaupunkia, mutta alue tunnetaan edelleen vilkkaasta ilmapiiristään ja sillä on runsaasti putiikkeja, kahviloita ja yökerhoja.

Kultorvet-aukiolta tanskalaiset ostivat aikoinaan hiilet uuneihinsa ja siksi sen nimi on edelleen Hiilitori. Nykyään aukion reunoilla on useita suosittuja kirjakauppoja ja se on matkailijoille suosittu käyntikohde.

Tanskalaista muotoilua oleva lamppu
Design & muoti

Tanskalaisen designin johtoajatuksia ovat funktionaalisuus, yksinkertaisuus ja tyylikkyys. Kestävyys on myös tärkeää ja luonnolliset elementit toimivat usein suunnittelun inspiraationa. Korut, muoti, huonekalut ja arkkitehtuuri ovat alueita, joilla tanskalaiset designerit ovat monet maailman huippua. 

Tanskalaisesta tyylikkäistä linjoistaan ja hienostuneisuudestaan tunnetusta suunnittelusta tuli kansainvälisesti kuuluisaa jo 1940 ja 1950 -luvuilla. Silloin tanskalaisten huonekalujen kevyt ja yksinkertainen tyyli osoittautui sopivaksi hyvin yhteen uuden International Style -arkkitehtuurin puhtaiden ja yksinkertaisten linjojen kanssa. 

Tanskalaiset tuolit, lamput, hopea, lasi ja tekstiilit löysivät designista kiinnostuneita asiakkaita kaikkialta. Monia näistä viime vuosisadan puolivälissä tehdyistä tanskalaisista esineistä pidetään nykyään taideteoksina, ja niitä myydään tuhansilla dollareilla huutokauppataloissa. Mutta tanskalainen muotoilu kehittyy edelleen, ja nykyään kauniita tanskalaisia huonekaluja, koruja ja muita design-esineitä on tarjolla kaikissa hintaluokissa. 

Vesibussi ajaa kanaalissa Kööpenhaminassa
Canal Tours

Like many Northern European cities where waterways were constructed in centuries past, canal tours a wonderful way of seeing the city.

Many local folks take the tour to get an opportunity to see their capital from a different perspective.

Highlight of the tours include, Amalienborg Palace, Christiansborg Palace, the Copenhagen Opera House, the Black Diamond Library and obviously, the Little Mermaid.

Tanskalaisen ravintolan keittiö
Tanskalainen keittiö

Koe uuden tanskalaisen keittiön makuja Kööpenhaminassa. Täältä alkavat trendit ovat vähitellen leviämässä myös muualle Pohjolaan.

Ympäri Kööpenhaminaa on useita uuteen tanskalaiseen keittiöön keskittyviä ravintoloita, joissa tarjotaan pelkästään tanskalaisia ruokia. Uusiin trendeihin on paras tutustua siellä, missä ne keksittiin! Kokeile parhaita maistiaisia Michelin-tähdellä koristellussa ravintolassa tai jossakin viihtyisässä, rennommassa ruokapaikassa, jossa tarjoillaan perinteisen tanskalaisen ja uuden keittiön inspiroimia ruokia. 

Tanskalainen festivaali
Tanskalaiset festivaalit

Kööpenhaminassa järjestetään useita kultturitapahtumia ympäri vuoden. Jos musiikki-, elokuva- ja taidefestivaalit kiinnostavat, et koskaan kyllästy Tanskan pääkaupunkiin.

Kaupunki on kuuluisa vahvasta kulttuurielämästä, mikä tekee siitä yhden mielenkiintoisimmista pääkaupungeista Skandinaviassa. Muutamat Euroopan suurimmista musiikkifestivaaleista järjestetään Kööpenhaminassa ja sen ympäristössä. Esimerkkeinä Roskilde ja Copenhell, jotka houkuttelevat musiikin ystäviä ympäri maailmaa.