Etsi ja varaa

Tanskan Aarhus tunnettiin aikaisemmin nimellä Århus

Koe hienoja elämyksiä Aarhusissa

Sekoitus elävää historiaa ja yliopistokaupungin nuorta energiaa tekee Aarhusista dynaamisen kaupungin. Aarhus oli virallisesti Århus vuoteen 2010 asti, jolloin nimi muutettiin paremmin kansainväliseen käyttöön sopivaksi. Kun puhutaan kävelyetäisyydestä niin tässä kaupungissa se todella pitää paikkaansa. Vaikka Aarhus on Kööpenhaminan jälkeen Tanskan toiseksi suurin taajama-alue, niin täällä kaupunki, ranta, satama ja metsä ovat kaikki samalla alueella. Nauti rentouttavista hetkistä viihtyisissä kahviloissa ja kiertele kaupungilla, mistä löytyy kaikkea! 

Täällä on useita mielenkiintoisia musiikkifestivaaleja, hyvät shoppailumahdollisuudet, lyhyet välimatkat ja hyviä kahviloita - ehkä juuri siksi Aarhus sopii niin monen matkailijan makuun. Myös kävelyetäisyydellä oleva ranta on kesällä useimpien mieleen.


aarhusin taidemuseon värikäs kävelykäytävä Tanskassa
Kultuuri Aarhusissa

Aarhusissa on monipuolinen kulttuuritarjonta ja huippuluokan museoita.

Tässä muutamia vinkkejä:

  • ARoS Aarhus Kunstmuseum – tee Regnbågen kävelyretki ja koe moderni, huippuluokan taide.
  • Den Gamle By – elävä aikamatka läpi Tanskan historian H.C. Andersenin ajoista 70-luvun kollektiiviin
  • Moesgaard Museum – esittelee upeita muinaislöytöjä erittäin mielenkiintoisella tavalla
  • Tivoli Friheden – koko perheen huvipuistossa riittää hauskaa tuntikausiksi

Aros Food Hall ravintolan keittiö Aarhusissa
Ruoka & juoma

Muutama vinkki mistä löydät tietoa Aarhusin ravintoloista.

Restauranger i Aarhus
Söy hyvin jossakin Aarhusin lukemattomista ravintoloista

ARoS Wine & Food
Hyvä ravintola ARoS taidemuseon yläkerrassa

Guide Michelin
Michelin-elämyksiä Aarhusissa

Kähler Spisesalon

Tanskan paras smörrebröd


Kulinaarisia nautintoja Aarhusissa Tanskassa
Gourmet -kaupunki Aarhus

Aarhusissa on paljon ravintoloita aina Michelin tähditetyistä huippuravintoloista Street Food-markkinoihin – mahdollisuuksia on paljon ja tarjonta on erittäin monipuolista. 
 

Aarhus Central Food Marked on paikka, jossa laatu ja tunnelma ovat korkealla mutta hinnat ovat alhaiset. Aarhusin Latinalaiskorttelissa ja Frederiksbjergin alueella on lukuisia mukavia kahviloita ja hyviä ravintoloita, joissa on mukava hengähtää hetkeksi kaupunkikierroksen aikana. 

Aarhusista löydät helposti viinibaareja, gourmetpizzaa, burgeripaikkoja ja tietysti klassisia smörrebröd annoksia ja punaisia makkaroita.


Ostoskatu Aarhusissa
Shopping

Jos pidät shoppailusta niin pidät varmasti myös Aarhusista! Valinnanvaraa on todella paljon Strögetin merkkiliikkeistä Latinalaiskortteleiden mukulakivikatujen varrella oleviin huippumuotia myyviin butiikkeihin. Täältä löytyy myös useita viihtyisiä kahviloita ja trendikkäitä baareja. 

Aarhusissa on myös hyviä tavarataloja kuten Salling ja Magasin, joista löytyy kaikkea tanskalaisesta designista kansainvälisiin merkkituotteisiin. Strögetiltä pääset suoraan myös Bruuns Galleri ostoskeskukseen, jossa on yli 90 kauppaa ja kahvilaa.

Frederiksbjergin alue tunnetaan puolestaan erikoistavaroista ja paikallisista käsityötuotteista, designista ja erityisesti keramiikasta, lasitaiteesta ja koruista.


Pyöräilijöitä Aarhusissa Tanskassa
Pyöräile Tanskassa

Tee niin kuin tanskalaiset tekevät ja koe Århus polkupyörän selästä. Suureksi kaupungiksi Århus (tai Aarhus niin kuin nimi käännettynä nykyään kuuluu) on välimatkoiltaan mukavan pieni kaupunki ja siihen on helpoin tutustua joko pyörällä tai jalkaisin. 

Kaupunkipyöriä voi lainata useista paikoista 20 dkk:n panttia vastaan. Myös useissa hotelleissa on polkupyriä tarjolla. Pyöräile pitkin rantaa ja puiston läpi etelään kohti Moesgaardin museota tai tutustu Aarhuusin uuteen kaupunginosaan Aarhus Ö:hön.


Meriuimala Aarhusissa Tanskassa
Merikylpylä keskellä kaupunkia

Nyt on entistä helpompi yhdistää perheloman leikit, shoppailu ja uintiretki, koska Aarhusissa on avattu oma merikylpylä keskelle kaupunkia!

Täällä voit sekä uida merivedessä, että ottaa aurinkoa laiturilla.

Sijainti: Bassin 7, Aarhus Ø.