Mitä maksutapoja ja valuuttoja laivalla voi käyttää?

Lähes kaikilla Ison-Britannian, Irlannin ja Hollannin välisillä laivoilla hyväksytään maksut euroina ja paikallisessa valuutassa, kuten punnissa (tarkista reitti ja maan valuutta ennen matkaa). Maksut voi suorittaa käteisellä, luottokorteilla ja pankkikorteilla. Stena Britannican ja Hollandican hinnat esitetään euroina, mutta maksut voi suorittaa myös Englannin puntina.  Hinnat reiteillämme Isoon-Britanniaan ja Isosta-Britanniasta esitetään Englannin puntina, mutta maksun voi suorittaa myös euroina (tai luotto-/pankkikortilla).

 

Tanskan ja Ruotsin, Saksan ja Latvian, Saksan ja Ruotsin, Ruotsin ja Latvian, Ruotsin ja Suomen ja Puolan ja Ruotsin välisillä reiteillä ei voi maksaa käteisellä. Tämä tarkoittaa, että voit maksaa ostoksesi laivalla vain luottokortilla tai pankkikortilla. Käteismaksu hyväksytään vain (mahdollisesti käytettävissä olevissa) kasino- ja peliautomaateissa.

 

Laivoja, joilla ei käytetä käteistä, ovat: Stena Danica, Stena Jutlandica ja Stena Vinga (Frederikshavn–Göteborg), Stena Nautica (Grenå–Halmstad), Stena Livia ja Stena Flavia (Travemünde–Liepāja), Stena Baltica ja Stena Scandica (Nynäshamn–Ventspils ), Urd ja Stena Gothica (Nynäshamn–Hanko), Stena Germanica ja Stena Scandinavica (Kiel–Göteborg), Mecklenburg-Vorpommern ja Skåne (Rostock–Trelleborg), Stena Estelle, Stena Nordica, Stena Spirit ja Stena Vision (Gdynia–Karlskrona).