Turku

Vain kahden tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja Hangosta sijaitsevaan historialliseen Turkuun kannattaa suunnata vierailemaan näyttävässä linnassa, tutustumaan mukulakivikatuihin ja saamaan tuntumaa Suomen vanhimpaan kaupunkiin.

 

Lounais-Suomessa Aurajoen suulla sijaitsevalla kaupungilla on ollut keskeinen rooli Suomen historiassa. Arkeologiset löydöt juontavat juurensa kivikaudelle, ja rautakauden jäännökset osoittavat, että alueella on ollut siitä lähtien jatkuvaa asutusta.

 

TUNNE HISTORIA

Keskiajalla kaupungista tuli osa Hansaliittoa, ja Suomen ensimmäinen yliopisto perustettiin tänne vuonna 1640. Turku oli jopa Suomen pääkaupunki vuosina 1809–1812.

 

Turun Linna on vartioinut kaupunkia ja sen asukkaita lähes 750 vuoden ajan. Vuonna 1280 jKr. rakennettuun ja edelleen vankasti seisovaan rakennukseen tehtävillä opastetuilla kierroksilla esitellään hyvin säilyneet juhlasalit, keskiaikaiset vankityrmät ja museo.

 

Kaupunki esittelee edelleen historiallista ja kulttuurista merkitystään useissa museoissa ja gallerioissa, mukaan lukien Turun arkeologista menneisyyttä paljastava Aboa Vetus ja samalla paikalla nykytaidetta esittelevä Ars Nova.

 

MAISTA KAUPUNKIA

Loistava tapa saada tuntumaa kaupunkiin on seurata jokea ja sen kymmentä siltaa linnasta näyttävälle Turun tuomiokirkolle ja nauttia matkan varrella olevista joenvarren kahviloista ja ravintoloista. Usein Pariisin kahvilakulttuuriin verrattu Turun gastronomiatarjonta asettaa sen tukevasti ruokamatkailijan kartalle.

 

TEE VANKILAVISIITTI

Synkemmän kokemuksen saamiseksi vietä aikaa Kakolanmäellä, joka toimi aikoinaan alueen pahamaineisimpien lainrikkojien vankilana. Kukkulan laella sijaitseva museo kertoo tarinoitaan, ja alue on nyt suosittu kaupungin suunnannäyttäjien keskuudessa sen uusien hotellien, ravintoloiden, panimoiden ja kahvipaahtimon ansiosta.


Hotel Kakola on omaksunut tämän perinnön vankila-aiheisine huoneineen ja mahdollisuudella viettää yö entisessä eristyssellissä.

 

TUTUSTU TURUN SAARISTOON

Jos saavut Turkuun, on hyvin todennäköistä, että tulet nauttimaan loputtomasta saarten ja lahtien ketjusta, joka toimii kaupunkielämän vastapainona. Saaria on yhteensä yli 20 000, ja ne ovat turvasatama niin melojille, lintuharrastajille kuin haaveilijoille.

 

Mene minne tahansa seuraava vene vie tai seuraa virallista Turun saariston rengastietä. Se on 250 km pitkä ympyräverkosto, joka yhdistää kansallispuistot, maaseutukylät ja tyhjät lahdet, ja onkin näin ollen nautinnollinen tutustumiskohde autolla tai pyörällä.

 

MUITA TUTUSTUMISKOHTEITA

Perheiden kannattaa käydä Muumimaailmassa Väskin saarella, Naantalin lähellä. Matka sinne ja takaisin sisältyy lipun hintaan. Taiteen ystävät saattavat yllättyä nähdessään Salvador Dalin yksityisnäyttelyn Art Bankin galleriassa Paraisilla.

 

Kulttuurisesti rikkaan Turun ulkopuolella tällä alueella on rauhallisia kyliä, merielämää ja merinäkymiä. Löydät vanhoja kirkkoja, merellistä historiaa, taitavasti muunnettuja saunoja ja ystävällisiä paikallisia matkan varrelta.

Vain kahden tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja Hangosta sijaitsevaan historialliseen Turkuun kannattaa suunnata vierailemaan näyttävässä linnassa, tutustumaan mukulakivikatuihin ja saamaan tuntumaa Suomen vanhimpaan kaupunkiin.

 

Lounais-Suomessa Aurajoen suulla sijaitsevalla kaupungilla on ollut keskeinen rooli Suomen historiassa. Arkeologiset löydöt juontavat juurensa...

Lue lisää Lue vähemmän

Matkusta laivalla suoraan Nynäshamnista Hankoon

Nauti matkasta Suomeen

Alkaen € 72 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja istumapaikka

Matkusta laivalla suoraan Nynäshamnista Hankoon

Nauti matkasta Suomeen

Alkaen € 72 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja istumapaikka

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.