Tampere

Virran mukana kulkeminen on helppoa, kun kaupunki ei ole koskaan liian kaukana vedestä. Kahden suuren järven välissä virtaavan Tammerkosken halkoma Tampere on erinomaisen tahti leikkipaikka vain kahden tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

 

Pohjoismaiden väkirikkain sisämaakaupunki Tampere on merkittävä kaupunkien, talouden ja kulttuurin keskus Suomessa. Kaikesta tästä toiminnasta huolimatta se on kaupunki, joka ei näyttäydy turhantärkeänä.

 

Tässä turistien suosimassa kaupungissa matkailijat tulevat nauttimaan saunoista, museoista, perhenähtävyyksistä ja ennen kaikkea käyttävät sitä porttina suositulle järviseudulle.

 

Rakastamme Tamperetta, mutta älä luota pelkästään sanaamme – Tampere on suomalaisten kotimainen suosikkimatkakohde, ja heidän pitäisi todella tietää parhaiten.

 

TEOLLINEN PERINTÖ

Tampereen joenrantaa reunustavat punatiiliset rakennukset olivat aikoinaan puuvillamyllyjä ja tehtaita. Nyt ne on muutettu kukoistavaksi museoiden, ravintoloiden, kahviloiden ja artesaaniliikkeiden esteettiseksi alueeksi.

 

1820-luvulla rakennettu Finlaysonin puuvillatehdas oli Pohjoismaiden ensimmäinen rakennus, jossa oli sähkövalaistus. Nyt siinä on elokuvateatteri, panimo ja mielenkiintoisia museoita – kurkista vakoojamuseoon, jos uskallat!

 

Tampereen kauppahalli on lajissaan Pohjoismaiden suurin – jugendtalo sopii paikallisten herkkujen maisteluun ja rentoutumiseen kahvin ja kanelipullan parissa.

 

MAAILMAN SAUNAPÄÄKAUPUNKI

Tampereella on maailman saunapääkaupungin maine. Alueella on yli 50 yleistä saunaa, joista läänin vanhin edelleen käytössä oleva yleinen sauna sijaitsee Rajaportissa. Lisäksi löytyy taidesaunoja, venesaunoja, ravintolasaunoja ja järvenrantasavusaunoja, jotka sopivat erinomaisesti jäiseen avantouintiin. Kuinka monessa ehdit käydä vierailusi aikana?

 

PERHETOIMINTOJA

Lasten kanssa matkustavien kannattaa pitää heidät – ja siten kaikki muut – tyytyväisinä vierailemalla Tampereen seikkailupuistoissa ja nähtävyyksissä.

 

Särkänniemestä löytyy jännittäviä ajeluja rohkeille ja satumaatila ja akvaario perheen pienille, mutta mahtaville jäsenille. Näsinneulan näkötorni on Pohjoismaiden toiseksi korkein ja tarjoaa lintuperspektiivistä näkymän kaupunkiin ja järville.

 

Vanhemmille lapsille Flowpark Varala tarjoaa puiden latvuston viidakkokuntosalin tässä ympäristöystävällisessä seikkailupuistossa, ja kaikkia rohkaistaan luovuuteen Muumimuseossa. Se on taidemuseo, joka juhlistaa Tove Janssonin kuvitteellista maailmaa.

 

MUSEOT

Tampereen seutu pitää museoista lähes yhtä paljon kuin saunoista. Erikoismuseoita on runsaasti, mutta hyvä paikka aloittaa on Vapriikki – joen varrella sijaitseva kompleksi, jossa on laaja ja monipuolinen valikoima erikoiskohteita, kuten luonnontieteellinen museo, Suomen pelimuseo, Suomen Postimuseo ja Suomen jääkiekkomuseon valitsemat jääkiekkoleijonat.

 

MUITA TUTUSTUMISKOHTEITA

Tampere on kaunis kaupunki, mutta sen suurin etu on sijainti järvien sydämessä. Käytä mahdollisuus lähteä kajakkimatkalle Saimaalle, risteilylle Savonlinnasta Olavinlinnaan tai vuokrata järvenrantamökki muutaman päivän rauhoittumista ja rentoutumista varten.

Virran mukana kulkeminen on helppoa, kun kaupunki ei ole koskaan liian kaukana vedestä. Kahden suuren järven välissä virtaavan Tammerkosken halkoma Tampere on erinomaisen tahti leikkipaikka vain kahden tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

 

Pohjoismaiden väkirikkain sisämaakaupunki Tampere on merkittävä kaupunkien, talouden...

Lue lisää Lue vähemmän

Matkusta laivalla suoraan Nynäshamnista Hankoon

Nauti matkasta Suomeen

Alkaen € 72 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja istumapaikka

Matkusta laivalla suoraan Nynäshamnista Hankoon

Nauti matkasta Suomeen

Alkaen € 72 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja istumapaikka

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.