Helsinki

Urbaanin energian ja luonnon yhdistäminen Helsingin tapaan on harvinainen asia. Tämä on eurooppalainen piristävä kaupunki. Täytä päiväsi maailmanluokan arkkitehtuurilla, taidegallerioilla ja museoilla; ruokaile jännittävissä ravintoloissa, vieraile kasvitieteellisessä puutarhassa ja rentoudu saunoissa, joista on näkymät Itämerelle.

 

Suomen pääkaupungissa ja maan suurimmassa kaupungissa asuu yli 1,4 miljoonaa ihmistä, mutta sen sijainti rannikolla tuntuu avaralta. Pyörätiet ja läheiset metsäpuistot tarjoavat lisämahdollisuuksia nauttia ulkoilusta, ja saarien verkosto antaa asukkaille ja turisteille mahdollisuuden poistua kaupungista helposti.

 

Helsinki on myös helpon matkan päässä Stena Linen valitsemasta Hangon satamasta. Hyvän tieverkoston ansiosta voit olla kaupungissa alle kahden tunnin kuluttua lautalta pois ajettuasi, ja aikaa jää enemmän kaikesta Helsingin tarjonnasta nauttimiseen.

 

HELSINGIN NÄHTÄVYYDET

Siitä lähtien kun kaupungista tuli Suomen pääkaupunki vuonna 1812, Helsinki on vastannut haasteeseen rakentaa minkä tahansa eurooppalaisen keskuksen kanssa kilpaileva kaupunki.

 

Senaatintori on Helsingin keskustan vanhin osa, ja siellä sijaitsevat monet kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä, kuten Helsingin tuomiokirkko, Valtioneuvoston linna ja Helsingin yliopisto.

 

20 minuutin kävelymatkan päässä on Kansallismuseo, toinen uusklassinen rakennus, joka kartoittaa suomalaisten tarinaa esihistoriallisista ajoista nykypäivään asti ja on ihanteellinen lähtökohta historian ystäville.

 

HELSINKI JA DESIGN

Suomalaisten rakkaus muotoiluun on muovannut kaikkea maanalaisista kirkoista merenrantasaunoihin. Moderni arkkitehtuuri näkyy parhaiten Töölönlahden alueella. Täällä on vuonna 2018 rakennettu keskuskirjasto Oodi ja kiehtova Temppeliaukion kalliokirkko, joka kirjaimellisesti pohjustaa henkisyyttä maisemaan.

 

Yksikään matka Helsinkiin ei olisi täydellinen ilman tutustumista kuuluisan suomalaisen arkkitehdin Alvar Aallon työhön. Hän suunnitteli kuuluisan Finlandia-talon, ja voit tutustua lähemmin häneen Aallon kotitalossa muodikkaassa Munkkiniemessä.

 

Tämä rakkaus muotoilun jatkuu sekä Designmuseossa että Helsingin vähittäiskaupoissa. Marimekon, Artekin ja Iittalan lippulaivamyymälät sijaitsevat Helsingissä, ja vaatteita ja huonekaluja täynnä olevat vintage-liikkeet ovat suosittuja paikallisten keskuudessa.

 

SAUNA JA UIMINEN

Suomessa on aina sauna-aika, mutta Helsinkiin tutustumisen jälkeen kehosi kaipaa sitä. Tutustu Hernesaaressa sijaitsevaan julkiseen sauna- ja ravintolakokonaisuuteen nimeltään Löyly, joka on kuuluisa veistoksellisesta merellisen näköalan tarjoavasta puurakennuksestaan.

 

Vaihtoehtoisesti voit uida uimareille ja kylpijöille tarkoitetussa Allas Sea Pool -merivesikylpylässä kaupungin sydämessä. Kesäisin siellä järjestetään tunnelmallisia ulkoilmakonsertteja. Löydät paikan läheltä Helsingin kauppatorin, joka on myös kätevä paikka syödä katuruokaa lämpimässä kahvilateltassa.

 

HELSINGIN YÖELÄMÄ

Iltaisin voit tutustua eloisaan ruokakulttuuriin jossakin kaupungin Michelin-tähdellä palkituista ravintoloista tai suunnata Kallion kaupunginosaan sen bistroihin, pop-up-ravintoloihin ja yöelämään.

 

Jos olet kaupungissa kesällä, hyppää veneeseen ja liity mukaan paikallisten kanssa juhlimaan juhannusta musiikin, tanssin ja nuotion kera yhdellä Suomenlahden monista saarista. Jatka bileitä ja osta liput Flow Festivalille, joka on yksi maailman parhaista vaihtoehtomusiikin festivaaleista ja järjestetään joka kesä.

 

SAARIHYPPELY HELSINGISSÄ

Kaupungin alueella on monia mielenkiintoisia saaria. Matkusta Kauppatorilta lautalla Suomenlinnaan, 1700-luvun merilinnoitukseen ja maailmanperintökohteeseen, jossa on museoita, bunkkereita ja toisen maailmansodan aikainen sukellusvene. Nauti Didrichsenin taidemuseosta ja taianomaisesta veistospuutarhasta, jota ympäröi meri Kuusisaarella. Voit myös astua keskelle suomalaista kulttuuriperintöä Seurasaaren Ulkomuseossa. Se on saarimuseo, jossa on useita vierailijoille avoimia puutaloja.

 

MUITA TUTUSTUMISKOHTEITA

Omalla kulkuvälineellä on helppo tehdä päiväretki Helsingistä. Suuntaa Porvoon kapeille mukulakivikaduille tai Fiskarsin käsityöläiskylään, niin saat todellisen käsityksen suomalaisesta taiteesta ja kulttuurista sekä perinteisestä suomalaisesta ruoasta.

 

Jos suunnittelet pidempää seikkailua Suomessa, Helsinki on vain muutaman tunnin auto- tai moottoripyörämatkan päässä järviseutujen kimmeltävistä vesistä, Suomen saariston rannikkoalueilta tai Turun tai Tampereen nähtävyyksistä.

 

Mitä ikinä haluatkaan automatkaltasi Suomeen, Stena Line vie sinut perille.

Urbaanin energian ja luonnon yhdistäminen Helsingin tapaan on harvinainen asia. Tämä on eurooppalainen piristävä kaupunki. Täytä päiväsi maailmanluokan arkkitehtuurilla, taidegallerioilla ja museoilla; ruokaile jännittävissä ravintoloissa, vieraile kasvitieteellisessä puutarhassa ja rentoudu saunoissa, joista on näkymät Itämerelle.

 

Suomen pääkaupungissa ja maan...

Lue lisää Lue vähemmän

Matkusta laivalla suoraan Nynäshamnista Hankoon

Nauti matkasta Suomeen

Alkaen € 72 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja istumapaikka

Matkusta laivalla suoraan Nynäshamnista Hankoon

Nauti matkasta Suomeen

Alkaen € 72 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja istumapaikka

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.