Etsi ja varaa

Asiakirjat, jotka tarvitaan kun matkustaa Stena Linella

Stena Linen reiteillä matkustaville


Ruotsin hallitus on päättänyt tehdä tarkastuksia kaikilla rajoillaan. Kaikilla, jotka matkustavat Stena Linen reiteillä Saksasta, Tanskasta tai Puolasta, tulee olla voimassaoleva henkilöllisyystodistus matkustaakseen lautoilla näistä maista. Voimassaoleva passi tai EU:n standardien mukainen henkilötodistus tarkastetaan lähtiessä. Tarkastus tehdään kaikille lautoilla matkustaville, mukaanlukien linja-autonkuljettajat, kuorma-autonkuljettajat, henkilöauton kuljettajat ja ilman autoa matkustavat. Tämä koskee kaikkia matkustajia mutta poikkeuksena on lapset alle 16 vuotta, jotka voivat matkustaa vanhempiensa mukana vanhempiensa henkilökortilla.  Ruotsin poliisi tarkistaa henkilöllisyystodistukset saavuttaessa Ruotsiin.

 

Ruotsin poliisi on ilmoittanut, että Pohjoismaiden kansalaiset, jotka asuvat Pohjoismaissa, voivat esittää voimassaolevan ajokortin tai voimassaolevan Pohjoismaissa myönnetyn henkilöllisyystodistuksen matkustaessaan Stena Linella. Näistä uusista säännöistä ja määräyksistä johtuen Stena Line joutuu tekemään omia matkustajien henkilöllisyyden tarkastuksia.

ASIAKIRJA, JOTKA TARVITAAN KUN MATKUSTAA STENA LINELLA

STENA LINEN EUROOPAN REITEILLÄ 

 

Reiteillä Saksan ja Ruotsin välillä sekä Puolan ja Ruotsin välillä:

  • Passi, joka on koneluettava, 
  • EU standardien mukainen henkilökortti, joka on koneluettava tai jossa on siru, ja jonka on myöntänyt kansallinen viranomainen EU:ssa
  •      

Reiteillä Latvian ja Ruotsin välillä sekä Saksan ja Latvian välillä:

  • Passi, joka on koneluettava, 
  • EU standardien mukainen henkilökortti, joka on koneluettava tai jossa on siru, ja jonka on myöntänyt kansallinen viranomainen EU:ssa

 

Asiakirja tarvitaan, jotta pystyy tekemään lähtöselvityksen ja pääsee matkalle. Tämä koskee kaikkia matkustajia, myös lapsia. 

 

STENA LINEN REITEILLÄ POHJOISMAIDEN VÄLILLÄ

 

Reiteillä Tanskan ja Ruotsin välillä sekä Tanskan ja Norjan välillä, allaolevat henkilöllisyystodistukset hyväksytään EU:n kansalaisilta lähtöselvityksessä ja matkustettaessa. Passi on ainoa hyväksyttävä asiakirja matkustajille, jotka eivät ole EU:n kansalaisia, tämä koskee myös lapsia. Henkilötodistukset tarkastetaan myös kun matkustetaan Göteborgista ja Varbergista. 

 

  • Passi, joka on koneluettava, 
  • EU standardien mukainen henkilökortti, joka on koneluettava tai jossa on siru, ja jonka on myöntänyt kansallinen viranomainen EU:ssa
  • Pohjoismaiden kansalaisilla myös Pohjoismaassa myönnetty ajokortti hyväksytään reiteillä Pohjoismaiden välillä.
 

Tämä koskee kaikkia matkustajia mutta poikkeuksena on lapset alle 16 vuotta, jotka voivat matkustaa vanhempiensa mukana vanhempiensa henkilökortilla.

 

Ryhmämatkojen osalta esim. koulujen luokkaretkillä, urheiluseurojen tms. matkoilla Ruotsin ja Tanskan välillä, ystävällisesti ottakaa yhteyttä ryhmäosastoon +46 770 57 57 00 / Soita (palvelu englanniksi): +371 636 22 999.

 

Stena Line hyväksyy vain passit, joissa on normaali voimassaoloaika, ei passeja, joiden voimassaoloaikaa on pidennetty.

UK Visas

Iso-Britanniaan ja Pohjois-Irlantiin matkustettaessa vaaditaan voimassaoleva passi tai virallinen henkilöllisyystodistus. Jos et ole EU maan kansalainen, sinun tulee tarkistaa, että sinulla on kaikki vaaditut asiakirjat. Muussa tapauksessa voi käydä niin, että et pääse maahan.

 

Tarkista UK Visas and Immigration nettisivuilta, ketkä tarvitsevat viisumin päästäkseen Yhdistyneeseen Kuningaskuntaan.