Etsi ja varaa

Asiakirjat, jotka tarvitaan kun matkustaa Stena Linella

Stena Linen reiteillä matkustaville


ASIAKIRJA, JOTKA TARVITAAN KUN MATKUSTAA STENA LINELLA

STENA LINEN EUROOPAN REITEILLÄ 

 

Reiteillä Saksan ja Ruotsin välillä sekä Puolan ja Ruotsin välillä:

  • Passi, joka on koneluettava, 
  • EU standardien mukainen henkilökortti, joka on koneluettava tai jossa on siru, ja jonka on myöntänyt kansallinen viranomainen EU:ssa
  •      

Reiteillä Latvian ja Ruotsin välillä sekä Saksan ja Latvian välillä:

  • Passi, joka on koneluettava, 
  • EU standardien mukainen henkilökortti, joka on koneluettava tai jossa on siru, ja jonka on myöntänyt kansallinen viranomainen EU:ssa

 

Asiakirja tarvitaan, jotta pystyy tekemään lähtöselvityksen ja pääsee matkalle. Tämä koskee kaikkia matkustajia, myös lapsia. 

 

STENA LINEN REITEILLÄ POHJOISMAIDEN VÄLILLÄ

 

Reiteillä Tanskan ja Ruotsin välillä allaolevat henkilöllisyystodistukset hyväksytään EU:n kansalaisilta lähtöselvityksessä ja matkustettaessa. Passi on ainoa hyväksyttävä asiakirja matkustajille, jotka eivät ole EU:n kansalaisia, tämä koskee myös lapsia. Henkilötodistukset tarkastetaan myös kun matkustetaan Göteborgista ja Halmstadista. 

 

  • Passi, joka on koneluettava, 
  • EU standardien mukainen henkilökortti, joka on koneluettava tai jossa on siru, ja jonka on myöntänyt kansallinen viranomainen EU:ssa
 

Tämä koskee kaikkia matkustajia mutta poikkeuksena on lapset alle 16 vuotta, jotka voivat matkustaa vanhempiensa mukana vanhempiensa henkilökortilla.

 

Ryhmämatkojen osalta esim. koulujen luokkaretkillä, urheiluseurojen tms. matkoilla Ruotsin ja Tanskan välillä, ystävällisesti ottakaa yhteyttä ryhmäosastoon +46 770 57 57 00 / Soita (palvelu englanniksi): +371 636 22 999.

 

Stena Line hyväksyy vain passit, joissa on normaali voimassaoloaika, ei passeja, joiden voimassaoloaikaa on pidennetty.

UK Visas

Iso-Britanniaan ja Pohjois-Irlantiin matkustettaessa vaaditaan voimassaoleva passi tai virallinen henkilöllisyystodistus. Jos et ole EU maan kansalainen, sinun tulee tarkistaa, että sinulla on kaikki vaaditut asiakirjat. Muussa tapauksessa voi käydä niin, että et pääse maahan.

 

Tarkista UK Visas and Immigration nettisivuilta, ketkä tarvitsevat viisumin päästäkseen Yhdistyneeseen Kuningaskuntaan.

Will Brexit affect travel to the UK & Europe?

lf you're from a non-EU country and wishing to visit or travel within the EU, you'll need a passport issued within the previous 10 years and valid for at least 3 months after the day you intend to leave the EU country/countries you intend on visiting.

Also, you will need to apply for relevant visa from the consulate or embassy of the country you're visiting. If the visa you require is for Schengen area country*, it automatically allows you to travel to the other Schengen countries freely. If you have a residence permit from one of the Schengen countries, it is equivalent to a visa. A national visa may be needed to visit non-Schengen countries. Entry conditions to the United Kingdom or Ireland are based on their respective national law and are different from the EU rules. Please contact the consulate or embassy for each country for more information.

It is possible that Border officials in certain EU counties may ask for supporting documents including a return or round-trip ticket, an invitation letter or proof of lodging during your visit. For the exact requirements, please contact the local consular services of the EU country in question.

Austria, Belgium, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, the Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden and Switzerland.